Колко струва грижата за природата?

defaultimg

netinfo

Грижата за природата е безплатна - тя е в стремежа да гасим лампите, когато излизаме от осветеното помещение, или да шофираме икономично, когато отиваме на работа.

Основният бюджет, от който се нуждае околната среда, е малко добра воля, постоянство и егоизъм. Егоизмът да искаме да дишаме по-леко, да пием по-чиста вода, да стъпваме по по-чиста земя и да икономисваме от сметките.

Едно малко усилие всеки ден може да промени света, а когато го споделите с другите, ще ви спечели 7-дневна почивка за двама в комплекс "Пирин Голф & Кънтри Клуб" с осигурени безплатни уроци по голф.

На ecodrive.hicomm.bgможете да се похвалите с най-ценния си трик за намаляване разхода на гориво, а HiComm.bg и "Опел България" ще ви наградят за усилието.

Сайтът на най-голямото технологично списание в България заедно с автомобилната компания, която не спира да разработва екологични иновации и да произвежда екомодификации на най-популярните си модели, се опитва да намери "най-зеления"водач с

конкурса "Карай икономично", който се провежда в два етапа

Първият продължава до 11 декември 2011 г. - когато е крайният срок, в който можете да дадете вашите ценни съвети и идеи за икономично шофиране.

Мястото да споделите своя опит и да направите заявката си за участие е страницата ecodrive.hicomm.bg.

Авторитетно жури, в което участват автомобилният пилот Жоро Танев и спортният журналист и коментатор на "Формула 1" Момчил Манчев, ще определи четиримата финалисти с най-добри предложения.

Те ще получат шанса да покажат уменията си за екологично шофиране на практика, като застанат

зад волана на Opel Corsa ecoFLEX

Предизвикателството няма да е за най-бързо време, а за най-нисък разход на гориво. Освен собствения си опит, те ще имат и друг ценен съюзник в надпреварата - един от най-икономичните пълноразмерни автомобили в света - Opel Corsa ecoFLEX.

Моделът с пет врати и старт/стоп система, с който ще се състезават финалистите, дава среден разход от едва 3,6 л/100 км!

Победителят в надпреварата ще може да избяга от ежедневието за една седмица в комплекс "Пирин Голф & Кънтри Клуб".

Източник на статията: Vesti.bg