Китайската Chery почва да произвежда коли в Испания

Разговорите са на финалната права, а заводът е на Nissan, затворен през 2021 г.

Chery Tiggo 7

, Chery

Chery Tiggo 7

Chery Auto е на финалната права в преговорите за старт на производство в Испания, съобщават испанското правителство и водещият преговорите от китайска страна EV Motors.

Испанският министър на икономиката е уверен, че в близките дни ще бъде финализирано споразумението за старт на производство в Барселона. Това ще стане в бивш завод на Nissan, затворен през 2021 г. Министърът обаче отказа да каже дали правителството е предложило някаква помощ на Chery.

Chery е една от няколкото китайски компании, които искат да произвеждат коли в Европа. Марката започна да продава своите коли в Испания по-рано тази година.

BYD строи своя завод в Унгария. През март се писа, че италианското правителство води преговори с Chery, но очевидно испанската оферта е била по-добра.

Geely също стъпва сериозно в Европа, а както днес писахме, марката ще е представена официално и в България. Намерения за завод има, такива е изразил и Dongfeng, делегация на които ще идва в България, по-специално в Бургас, за да се запознае с условията за евентуално производство на коли около града.

Източник на статията: autonews.com

завод Chery китайски автомобили