Калифорния: Осем загинаха на състезание с офроуд автомобили

Камион се забил в тълпа зрители след приземяване при скок

, cbs5.com

Камион се забил в тълпа зрители след приземяване при скок

Ом м души загинаха, а 12 бяха ранени при злополука по време на състезание с офроуд автомобили в калифорнийската пустиня.

Камион се забил в тълпа от зрители след приземяване при скок малко след началото на "Калифорния 200" - рали в събота вечерта в пустинята Мохаве, в южната част на югозападния американски щат.

Очевидци разказаха пред АП за разпръснати навсякъде тела. Няколко от ранените са в тежко състояние.

Шофьорът на камиона не е пострадал, но избягал от местопроизшествието, за да се спаси от линч.

"Калифорния 200" е състезание от серии, провеждани в пустинята Мохаве, на 160 километра североизточно от Лос Анджелис. Различни видове офроуд автомобили правят скокове и преодоляват препятствия, като развиват скорости от порядъка на 160 км/ч по 80-километровото трасе.

Състезанието привлякло десетки хиляди зрители. Първите редове били на едва три метра от пистата, която при това нямала предпазни съоръжения.

Това е последната от серия злополуки по време на автомобилни състезания в САЩ.

Осем души загинаха, а петима бяха ранени, когато кола се заби в публиката по време на незаконна драг надпревара в предградие в Акокийк, щата Мериленд, през февруари 2008 г.

Тогава на двамата участници в надбягването бяха повдигнати обвинения в непредумишлено убийство, като единият, на 22 години, бе осъден на 15 години затвор, а другият, 20-годишен, чака своя процес.

Източник на статията: Vesti.bg

Калифорния жертви офроуд