Какво ви липсва в колата? Аквариум, разбира се...

a

Getty Images/Guliver

А квариум в колата – това предлага китайският автомобилопроизводител „Гуанджоу Oтомобайл груп“ (GAC). 

На автоизложението в Детройт компанията представи своята студийна разработка „Уитстар“, наред с няколко „нормални“ модела. 

„Модерните технологии позволяват на автомобилните дизайнери да разполагат с повече пространство, така че могат да направят колата повече като дневна стая. Затова сложихме аквариум“, обяснява идеята си шеф дизайнерът Жан Фан.

Аквариумът е разположен по средата на задната седалка, разделяйки двете места, както обикновено това прави класическият подлакътник. 

Всъщност аквариумът дори не е съвсем истински, макар да е прозрачен, в него да има вода и ефектно осветление.

Рибките обаче са пластмасови. 

Аквариумът е просто символ и не означава, че GAC ще сложат истински аквариум в някой от истинските си модели, обяснява Жан, цитиран от в. „Уолстрийт джърнъл“. 

Китайците от GAC не за първи път слагат аквариум в кола – още през 2011 г. бяха поставили един на арматурното табло. При други местни изложения компанията също е използвала аквариуми, за да „украси“ своите автомобили, но сега за първи път събра смелост да го направи и на международно изложение. 

Според Жан реакцията на публиката е била приятна изненада.

Особено интересна идеята се е сторила на децата,

признава той. „На подобни изложения хората са свикнали да виждат конвенционални коли, Като млада компания можем да си позволим иновации“, казва дизайнерът, който е работил цели 8 години в „Даймлер“. 

По думите му подобни оригинални хрумвания ще убедят потребителите, че китайските марки предлагат повече от просто евтини имитации. 

Източник на статията: Vesti.bg

изложение автомобили Китай