Има ли кой да спре Mercedes: рекордни продажби и през октомври

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

И нтригата за приза на най-продавана луксозна марка в света явно приключва след поредния рекорден месец на Mercedes. Компанията бе призната от TUV за най-надеждната при употребяваните автомобили. Щутгартската компания отчете рекордни 31 дни в Европа и Азиатско-тихоокеанския район. В Китай, най-големият пазар в света, компанията вече е пласирала 387 000 автомобила за първите 10 месеца на годината, което е повече спрямо цялата 2015 година. До края на октомври Mercedes-Benz отчита продажби от 1 711 000 автомобила в световен мащаб, което представлява ръст от 11,7% спрямо същия период на миналата година.

Mercedes-Benz постигна исторически продажби и отвя конкуренцията

Mercedes-Benz вади четири нови двигателя, един от които иновативен

Его(истично)центрично изживяване в Mercedes-Benz SL500 (тест драйв)

Пресслужбата на Daimler съобщава, че през миналия месец Mercedes-Benz е лидер по продажбите сред премиум марките в Германия, Италия, Швейцария, Италия, Испания, Швейцария, Япония, Тайван и САЩ. Що касае Европа, то на Стария континент немският концерн Daimler AG увеличава продажбите до 71 635 машини (+9,6%). Във Франция, Италия, Белгия и Швейцария търсенето на модели на Mercedes-Benz е нараснало с над 20% през октомври.

Както и по-рано, най-голям интерес клиентите проявяват към A- и B-Class, CLA, CLA Shooting Brake и GLA. От началото на годината изброените модели са реализирани в тираж от 529 000 (+10.8%). E-Class е избран от 25 136 човека през изминалия месец, което е ръст от цели 34,6%. Според твърденията на пресслужбата на Daimler, S-Class остава най-продаваният в световен мащаб модел в класа.

Четете още:

„Нов внос“? Това е списъкът на TUV за най-проблемните коли втора ръка

TUV публикува класацията на най-надеждните коли втора ръка

“7 през 17” значи седем нови модела от Opel през 2017 г.

Източник на статията: Vesti.bg

продажби Mercedes-Benz Daimler AG автомобилни продажби Mercedes-Benz Mercedes