Има красиви BMW-та, обновената „тройка” го доказва

Серия 3 премина през задължителното обновяване в средата на жизнения си цикъл, като най-сериозните промени са в интериора

BMW Серия 3 LCI

BMW

В последно време сякаш бяхме свикнали BMW да шокира с всеки следващ нов модел, но този път шок има само за критикарите, които сега няма да могат да се изявят в онлайн пространството. Причината е, че Серия 3 изглежда изключително добре, няма и най-малък повод за хейт, което е чудесна новина.

Седанът се появи за пръв път пред над 45 години, десет години след това баварците изкараха и комби вариант на „тройката”. Днес обновени са и двете каросерии, а на пазара те ще излязат през юли със стартова цена в Германия от 43 900 евро (45 000 евро за комбито).

Най-ясно откроими са по-тесните Full LED фарове (стандартно) и промененият светлинен подпис, които, съчетани с гланцираната радиаторна решетка и големите въздухозаборници в предната броня допринасят за спортната визия на седана и комбито. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове. Контурите и новите двойни пластини на бъбрековидната решетка оформят визията отпред.

BMW

Задната броня е леко видоизменена, а ауспуховите накрайници са с по-голям диаметър.

Спортното излъчване серийно се подчертава от M High Gloss Shadow Line. Като опция имаме M Спортен пакет с нови М алуминиеви 18-ки. Като нова опция за пръв път се предлага и М Спортен пакет Pro. Клиентите вече може да избират и между четири нови екстериорни цвята.

BMW

Абсолютно нов е целият интериор с въвеждането на BMW Curved Display с неговите 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и 14,9-инчов контролен дисплей. По нов начин е оформен и селекторът на серийната осемстепенна трансмисия Steptronic. Той е разположен на поле за управление на средната конзола заедно с бутона Старт/Стоп, контролера на iDrive, както и бутоните на контрола на шофирането, паркинг-спирачката и други автомобилни функции.

BMW

За новото BMW Серия 3 Седан се предлагат три, за новото BMW Серия 3 Туринг дори четири Plug-in хибридни модела. Освен това се предлагат и по четири бензинови и четири дизелови двигателя с четири и шест цилиндъра. Редовият шестцилиндров бензинов двигател и четирите дизелови задвижвания са оборудвани с технология Mild-Hybrid.

На пазара моделът ще дебютира първоначално във версиите M340i xDrive и M340d xDrive.

BMW BMW Серия 3 BMW Серия 3 LCI BMW 3-Series