Hyundai Tucson е с нов фейс и напълно променен интериор

Най-продаваният компактен SUV в Европа преминава през задължителния фейслифт в средата на жизнения цикъл

Пламен Георгиев,
Hyundai Tucson 2024

Hyundai/CarMarket.bg

Hyundai ни показа обновения Tucson, чийто пазарен дебют в Европа очакваме в началото на следващата година.

От компанията са доста пестеливи откъм детайли на този етап, но новостите са ясно видими. Отпред виждаме „еволюция” на дизайна Parametric Dynamics. Това ще рече нова радиаторна решетка и променени светлинни блокове Parametric Jewel в нея.

Hyundai

Досега бронята беше с четири реда ламели, колкото бяха и четирите вертикални светлинни блока, вградени в нея. Сега ламелите са три, защото и светлинните блокове са три, по-добели. Отстрани на тях имаше два вертикални блока, сега той е един. Променена е също и бронята.

Отстрани не се забелязват промени, като изключим нов дизайн на джантите. От компанията казват, че ще има промени и отзад, но към момента няма снимки на задницата на колата.

Hyundai

Осезаеми са новостите в интериора, по-точното определение е, че той е напълно нов. Най-осезаемата промяна е свързана с въвеждането на панорамния извит дисплей, съставен от два 12,3-инчови дисплея като в Ioniq 5 и Ioniq 6. Воланът е нов, 3-спицов и по-конвенционален от досегашния със странния захват. Вентилационните отвори вече са разположени сред средата на арматурното табло, а не както преди по горния му ръб.

Панелът на климатичната система е като в новата Kona, променен е и контролният панел под средния подлакътник. Изпъква и новият превключвател за режимите на трансмисията, изнесен вече на волана, както и повече от обикновения брой физически бутони, нещо, по което Hyundai коренно се различава от повечето конкуренти. В VW ID.7 например такива няма.

Към момента няма информация за задвижването, каквато очакваме в близко бъдеще. Би могло да очакваме леко подобрение на параметрите, защото Hyundai иска да продължи да е най-продаваният (според JATO Dynamics за 2022 г.) компактен SUV в Европа.

Hyundai Hyundai Tucson Hyundai Tucson 2024