Hyundai показа автономен водороден модел

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

К омпанията Hyundai представи водороден автономен модел от следващо поколение, оборудван с технология за автономно управление. Публичната премиера на модела ще се състои на изложението CES за електроника в Лас Вегас, започващо на 8 януари.

Кросоувърът, чието има не се съобщава, е наследник на модела ix35 Fuel Cell. Разликата е, че силовия агрегат на горивни клетки, захранващ електромотор, генерира 30% повече електроенергия. Тя е резултат от химическа реакция между кислорода и водорода, а остатъчния продукт от тази реакция е вода.

Електрическият мотор генерира мощност 163 к.с., а водородът е достатъчен за изминаване на до 800 км. Други параметри все още не са известни.

Кросоувърът ще послужи за платформа, на което да бъде демонстрирана последната технология на Hyundai в областта на автономното управление. По-рано миналата година компанията обеща, че ще е готова с първия си напълно автономен автомобил през 2021 г.

По предварителна информация, освен на CES, новият водороден кросоувър ще бъде представен и на Олимпийските игри в Пьончан през февруари. Компанията разчита, че до 2020 г. ще продава по около 10 000 автомобила на водородни клетки. До тази дата властите в Южна Корея са длъжни да открият 100 водородни зарядни станции на територията на страната.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Вгледайте се добре, защото това е новият Mercedes G-Class (W464)

Nissan ще научи автомобилите си да четат мисли

Германци класираха автомобилите, които губят най-малко от стойността си при препродажба

Източник на статията: Vesti.bg

автономност водородни автомобили CES 2018 горивни клетки водород Hyundai