Hyundai подготвя гореща версия на електрическия Ioniq 6

Това ще бъде вторият чистокръвен N модел в гамата, първият е величествен (казваме го от личен опит), така че вторият опит дори трябва да е по-добър

Hyundai RN22e Concept

, Hyundai

Hyundai RN22e Concept (снимката е илюстративна)

Hyundai се готви да ни зарадва с наточена версия на електрическия Ioniq 6. През лятото на 2023 г. Ioniq 5 N дебютира на Фестивала на скоростта в Гудууд. Дали същият ще бъде използван за сцена за втори N-дебют, предстои да видим.

Въпросният 5 N е най-мощният сериен автомобил в историята на Hyundai. както и първият електрически автомобил в гамата Hyundai N. Имахме удоволствието и шанса да тестваме тази кола на сръбската писта „Навак“, след което открито да заявим, че това е един невероятен електромобил, който няма аналог в момента на пазара. И не защото е най-бързият, а защото е най-емоционалният EV, до който ние сме се докосвали.

Официално потвърждение от Hyundai все още няма, но по всичко личи, че наистина ще видим Ioniq 6 N, слава Богу. Логично е той да е технически унифициран с Ioniq 5 N, който разчита на два електромотора на двете оси, генериращи 609 к.с., а в рамките на 10 секунди мощността скача до 650 к.с.

В сегашния момент Hyundai Ioniq 6 има версия със задвижване на четирите колела, която развива 325 к.с. и 605 Нм. Това значи, че N-ката ще предложи точно двойно по-висока мощност. Но не само това е важно. Забавата е поведението на писта, където тази кола (съдейки от опита ни с 5 N) ще държи усмивките на лицето.

Новият модел ще разчита на пренастроено окачване, по-мощни спирачки и спортен аеродинамичен бодикит. Високодинамичният Ioniq 6 N се очаква да стана масова версия на концептуалния Hyundai RN22e, представен през лятото на 2022 г.

Всъщност моделът стана предвестник на Ioniq 5 N и сега на негова основа ще бъде изграден сериен модел с каросерия, съответстваща на прототипа.

Hyundai Ioniq 6 N Hyundai Ioniq 6 Hyundai