Глобиха парагвайския президент за превишена скорост

Парагвайският президент Фернандо Луго

, ЕПА/БГНЕС

Парагвайският президент Фернандо Луго

Фернандо Луго може да заема най-високия пост в Парагвай, но не стои над правилата за движение по пътищата. Полицията му издаде вчера фиш за глоба от 104 долара за неправилно изпреварване и нередовна шофьорска книжка, съобщи началникът на пътната полиция Едуардо Пета.

Той разказа по местно радио, че придружавал лично пътни полицаи на дежурство, когато патрулът му спрял черен "Форд Експлорър" без регистрационни табелки, който изпреварил друга кола на забранен участък от пътя южно от столицата.

Когато се приближих към колата, видях, че самият президент Луго е зад волана, разказва Пета, цитиран от Асошиейтед прес.

"Обясних му защо съм го спрял и поисках шофьорската му книжка, която се оказа невалидна, понеже не е подновена за 2009 г.

За двете нарушения го глобих с 520 000 гуарани (104 долара). Той разполага с пет дни, за да плати глобата.

Когато ме назначи миналата година начело на пътната полиция, президентът ме помоли да не прощавам на никого - дори на него, нито дори на самия папа с неговата шапчица", продължава полицаят.

По думите му, при инцидента Луго не му казал нищо, просто се преместил на задната седалка и един от бодигардовете му поел волана.

Източник на статията: Vesti.bg