Германия: С над 300 км/ч в такси

a

, Taxi-Sued-33333.de

Най-бързото такси в Германия - Мерцедес AMG 660 Loaded

Н ай-бързото такси в Германия е един „Мерцедес“ С-класа. Не обикновена C-класа обаче, а нейна версия, „пипната“ от тунингмайсторите AMG – MC660 Loaded. 

Максимална мощност – 660 к.с., максимален въртящ момент – 700 Нм. Максимална скорост – 341 км/ч. 

Рентира ли са да караш толкова специален автомобил като такси? 

Не, признава 49-годишният Даниел Волф, започнал като таксиметров шофьор в студентските си години, преди цели 27 години. Сега той е шеф на компания за таксиметров превоз в Реклингхаузен, в западната част на Германия.

По някое време решил да си направи подарък и си взел тунингования „Мерцедес“. Казва, че не го кара всеки ден, защото сега му се налага да прекарва доста време зад бюрото, а не зад волана. Кара се най-вече през уикенда.  

Волф харесва да се качва в специалното такси най-вече през нощта. Разбира се, кара се предимно извън града, по аутобаните, по които няма ограничение на скоростта. Това

позволява понякога „круизната“ скорост да е 320 км/ч.

Много хора не си дават първоначално сметка в какво такси са се качили, не го карам по някакъв показен начин, казва Волф. 

Taxi-Sued-33333.de

Ако човек не се вгледа в детайлите – например накрайниците на ауспусите, с гравирано на тях лого на AMG, човек би казал че е взел нормално такси – много от такситата в Германия са именно мерцедеси C- и Е-класи, цветът е обичайният – кремав, има си и нормална светеща табелка TAXI. Пък и

Волф не взима повече пари от клиентите си, ако е именно с това такси. 

Всичко изглежда съвсем нормално. Ако обаче клиентът има някаква бегла представа от коли, би се усетил, че нещо не е съвсем наред още след като бъде запален двигателят. 8-цилиндровият V-образният мотор с принудително пълнене определено звучи... различно. 

Във флотилията на Волф има към 40 автомобила и много от тях наистина са мерцедеси. Е, AMG MC660 loaded не може да се сравнява по икономичност с обикновените таксита –

харчи между 20 и 25 литра бензин на 100 км. Консумацията на гориво на нормалните таксита е поне двойно по-малка. 

Сред колите на Волф обаче има и доста неежедневни – „Хамър H2“, който е със 6 врати. „Крайслер 300 C кабрио“, 8,60-метров „Крайслер 300 C“ стречлимузина, „Мерцедес“ S-класа с дълга база и...  AMG MC660 Loaded.

Източник на статията: Vesti.bg

Мерцедес Германия такси