"Фолксваген" със собствено производство в Русия

Мартин Винтеркорн вляво и Владимир Путин инспектират производството

, ЕПА/БГНЕС

Мартин Винтеркорн (вляво) и Владимир Путин инспектират производството

Руският премиер Владимир Путин и шефът на "Фолксваген" Мартин Винтеркорн поставиха началото на производствения процес на немския автомобилен гигант в руския град Калуга.

Русия е на път да се превърне в една от най-важните държави за автомобилния бизнес и "Фолксваген груп" ще участва във формирането на това успешно бъдеще като един надежден партньор, заяви Винтеркорн.

От ноември 2007 г до момента в комплекса на VW в Калуга се извършваше сглобяване на автомобили от готови елементи, като от поточните линии на завода вече са слезли над 100 хил. превозни средства - "Фолксваген" и "Шкода".

От началото на следващата година капацитетът на съоръжението, в което започват да функционират собствени производствени цехове, ще достигне 150 хил. автомобила годишно.

През следващите няколко месеца към сега сглобяваните "Фолксваген Тигуан" и "Шкода Октавия" ще бъдат добавени три нови модела на групата, както и отделен модел, разработен специално за руския пазар.

До момента от "Фолксваген" са направили инвестиция в размер на около 570 млн. евро в завода в Калуга.

С общата си инвестиция на руския пазар, която е в размер на 774 млн. евро, германският гигант е най- големият инвеститор в автомобилния бизнес в Русия.

В Русия за VW работят над 1800 човека в новия производствен комплекс, както и около 300 човека в представителството на компанията в Москва.

До края на следващата година работниците в Калуга ще достигнат 3000.

Източник на статията: Vesti.bg