Фолксваген реши проблема с вредните емисии

VOLKSWAGEN

БГНЕС

П реди седмица изпълнителният директор на Volkswagen Group, Майкъл Хорн, заяви по време на представянето на новия Passat и концептуалния Beetle Dune в САЩ, че компанията е близо намирането на решение за колите, засегнати от скандала с манипулираните нива на вредни емисии, който потопи германския автомобилен гигант.

Е, решение вече има и то е изненадващо просто, като изисква по-малко от час работа по автомобила.

Скандалът с Volkswagen и това, че дизеловите им автомобили „мамеха“ сензорите за проверка на въглеродни емисии, разтърси целия свят, пише Smartnews.bg.

Сега германците се опитват да си върнат доверието у потребителите, като предлагат отстъпки и подаръци при покупка на автомобил.

Днес, в ново видео компанията реши да покаже как ще оправи проблемите при своите 1,6 и 2-литрови EA 189 двигатели.

Според клипа, работата ще отнеме не повече от един час на автомобил и се състои в поставяне на въздушна тръба, която да регулира правилно въздушния поток. По този начин нивото на емисии трябва да се стабилизира.

Освен това е единствено да се направи обновяване на софтуера на бордовите компютри.

Засегнатите от проблема автомобили са над 8,9 милиона само в Германия. Не се знае колко точно време ще отнеме всички те да преминат през сервизите на компанията, но решение вече има. Вижте още в Smartnews.bg.

Източник на статията: Vesti.bg

емисии автомобили Фолксваген