"Ей Си/Ди Си" затвориха района на Националния стадион

Феновете се събират край стадиона още от обяд

Георги Димитров, Нет Инфо

Феновете се събират край стадиона още от обяд

Заради концерта на "Ей Си/Ди Си" (ACDC.com) тази вечер софиянци и гостите на столицата ще изпитат известни неудобства с придвижването в района на Националния стадион "Васил Левски".

До полунощ в участъка между Орлов мост и бул. "Драган Цанков" по посока Орлов мост е забранено движението на автомобили.

От 16 ч. до 20 ч. довечера автобусите на градския транспорт, които преминават по този път или по част от него - 72, 75, 76, 114, 204 и 604, ще бъдат с коригирани маршрути. Те ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените участъци.

Точните промени са публикувани на сайта на Центъра за градска мобилност.

Заради концерта с удължено работно време - до 1 ч. след полунощ, ще се движат тролейбуси №5 и 11, автобусни линии 76, 94, 213, 214, 280 и 604, както и трамвай №10.

Метрото също ще се движи до 1 ч. на 15 май.

От днес докато приключи демонтажът на сцената утре престоят и паркирането по алеите и паркингите в района на Националния стадион се забраняват.

Ограничението не важи единствено за товарните автомобили, които обслужват събитието.

До 6 ч. утре се забраняват и престоят и паркирането на пешеходния мост на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" срещу езерото "Ариана", както и на ул. "Гурко" между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" и бул. "Васил Левски".

За почитателите на "Ей Си/Ди Си" тази вечер ще е незабравима, както и за инспекторите от Националната агенция за приходите (НАП), които ще следят за стриктното отчитане на приходите от билети.

На входовете на стадиона ще има съвместни екипи на НАП и полицията, които ще следят колко хора влизат и истински ли са билетите им.

Ще бъдат проверявани и амбулантните търговци, които на подобни събития продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи, информират от агенцията.

"Проверките няма да пречат на провеждането на концертите, нито ще създадат неудобства за зрителите. Просто искаме да сме сигурни, че данъчните изисквания ще бъдат спазени", отбелязва изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Още преди няколко месеца той предупреди, че данъчни инспектори ще следят организирането на концертите на "Ей Си/Ди Си", Елтън Джон и на останалите световни звезди, които очакваме у нас тази година. 

Източник на статията: Vesti.bg