Cadillac CT5 идва с обновен дизайн, повече лукс и без хибриди или батерии

Колата остава свързана с традициите на Cadillac

Мартин Дешев,
cadillac ct5

Cadillac

Д окато автомобилните производители бързат да електрифицират продуктовите си гами и да предложат хибридна или електрическа версия на всеки модел, Cadillac има друг подход. Например да пусне новия CT5 без абсолютно никаква хибридна или електрическа технология, а да е само с традиционен двигател.

CT5 ще се предлага с избор от два двигателя – 4-цилиндров 2-литров агрегат с турбина или 3-литров туинтурбо V6. Първият развива 237 к.с., а вторият – 335 к.с. И двата модела идват стандартно с 10-степенна автоматична трансмисия. Клиентът може да избира дали задвижването да е само на задните колела или и на четирите.

Cadillac

Дизайнът на CT5 е обновен с по-агресивна предница, която е акцентирана с по-голяма решетка и по-елегантни фарове. Колата може да бъде отличена с 18-, 19- или 20-цолови джанти. Вътре също има доста промени. Най-видимата е 33-инчовият сензорен дисплей, който доминира таблото.

Cadillac

От него могат да се управляват множеството функции на колата, както и да се използват различните технологии. А сред тях може да бъде поръчана и Super Cruise – системата за почти автономно управление на автомобила.

Обновеният CT5 ще започне да се продава през пролетта на 2024 г., като моделната му година ще е 2025. По-натам Cadillac ще обяви нови версии на по-спортните модификации CT5-V и CT5-V Blackwing.

коли автомобили Cadillac Cadillac Escalade IQ