Българин на мотор обикаля света сам

Коста Атанасов на стария си мотор Kawasaki ZL600B Eliminator

, KostaAtanasov.com

Коста Атанасов на стария си мотор Kawasaki ZL600B Eliminator

Отива да врътне едно кръгче и се връща веднага. Така поне обещава Коста Атанасов (KostaAtanasov.com), който на 21 юни тръгва на околосветско пътешествие, придружаван само от един... скитник, неговия "Скитник" - Kawasaki 800 Drifter.

Коста ще е първият българин, отправил се на подобно пътешествие на две колела, а начинанието му е цял медиен проект, който носи заглавието "Вътрешно горене". Става дума за fire inside, не за internal combustion, все пак. Рокерски им работи...

Иначе Джовката, както е известен, е трийсетина годишен художник, учи кино и телевизионна режисура, най-вече се занимава с компютърна графика и дизайн в областта на рекламата и компютърните игри

Новият му проект, твърди, има за цел да накара хората да повярват, че могат да живеят живота си както искат, а не както трябва.

Макар и да пътува сам, обещава да приобщи мнозина към приключението.

Всяка седмица ще има дневник с кратка информация за случващото се на пътя, обещава пътеписи - а той пише с усет (казват ли рокерите страхотно?), като след завръщането му разказите ще бъдат събрани и издадени в отделна книга. Ще има и изложба, на която да бъдат представени снимките, които ще прави..

Дотогава на FireInside.bg може да се четат - по собствения му израз - ежедневни? "сводки" и освен това - да се гледат клиповете от пътешествието. Идеята е в бъдеще от записите да се сътвори пълнометражен филм или поне няколко риалити серии.

Основният маршрут на Коста Атанасов е през Украйна, Молдова, Русия, Япония, САЩ, Европа. За една от отсечките има и план Б - през Египет, Сирия, Йордания и Турция.

Пътят ще е бъде предварително начертан, за да се избегнат неочаквани изненади, а местоположението на Коста и неговите "крила, носещи дъжда" (които както W.A.S.P. твърди, че язди), ще се маркира чрез GPS система за следене.

Всъщност Джоуви не казва нищо за това, дали е предупредил местните хора, по чиито земи ще минава, да следят прогнозата за времето. А е твърде вероятно да вали - самият Бог на дъжда ще кара, не е шега…

Във всяка страна обаче Коста щe търси характерно за нея изкуство и майстор, който да го научи на него - създавайки нещо, което да донесе със себе си обратно в България.

Тръгването е на 21 юни, 9.30 ч. от паркинга на Военната база в Созопол. Плановете са към 11 ч. Джовката и приятели рокери да са на бензиностанция Бургас. Оттам мотошествието на клуб "Морски братя" ще го изпрати през Варна до Дуранкулак.

После продължава сам.
Чакаме го обратно след седем месеца.

Източник на статията: Vesti.bg