BYD вади всъдеход, цели се в Mercedes G-Class

Той ще е с по-висока мощност. Тази година излиза в Китай, а догодина идва в Европа

BYD F series 4x4

BYD

Така изглежда серията F на BYD. Бъдещият всъдеход ще вземе от тази стилистика.

BYD се прицелва в Mercedes-Benz G-Class с нов истински офроудър, който ще бъде пуснат на пазара в Китай тази година, а в Европа и САЩ ще излезе догодина, пише Autocar.

Той е изобразен под формата на прототип във видео, публикувано онлайн. 5-местен е и ще бъде първият в новата F моделна линия на китайската фирма, планирана да включва други SUV и пикапи в бъдеще.

Подробностите за офроудъра, който е под вътрешното кодово име SF, остават оскъдни преди очакваното му представяне в Шанхай през април.

Британската медия цитира служители на BYD, според които той е с дължина от близо 5000 мм и с междуосие от 2850 мм.

BYD казва, че SF ще разчита на ново бензиново-електрическо хибридно задвижване с Mercedes-Benz G63, като максималната мощност ще е по-висока. Комбинираният пробег пък щял да е "повече от 1200 км”.

Натакък имаме автоматична предавателна кутия и задвижване на четирите колела с напълно променливо разпределение на мощността между предния и задния мост. Както и функция за векторизиране на въртящия момент между задните колела.

SF също така ще получи блокажи на преден, централен и заден диференциал.

Това е вторият хардкор офроудър на BYD през последните месеци. През януари базираната в Шенжен фирма обяви планове за новата марка Yangwang и нейния V8 луксозен електрически модел, съперник на електричесия EQG.

Цената в Китай да е между 50 и 75 хиляди евро.

BYD F Series всъдеход Mercedes G-Class BYD