Bugatti: Ще направим бензиностанция в дома ви, за да запазим ДВГ жив

Мате Римац твърди, че марката може да предприеме този драстичен ход, но да не се отказва от двигателя с вътрешно горене

bugatti chiron super sport 57 atlantic

, Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One"

З аместникът на Chiron идва, а шефът на Bugatti Мате Римац е развълнуван. Наскоро той бе на FT Future of the Car Summit в Лондон, където разказа малко за задаващия се хиперавтомобил и бъдещето на Bugatti.

Римац каза, че няма планове за отказ от ДВГ, дори това да означава наказателни глоби. Нещо повече, Bugatti може да отиде още по-далеч: да изгради бензиностанции в домовете на собствениците на автомобилите. И това от устата на човек, който допреди няколко години говореше само за електрически хиперавтомобили, но...

Коментарът ми дойде в отговор на въпроси за предложената забрана за продажба на ДВГ слез 2035 г. Но Римац отговаря, че тази „забрана“ не е нищо особено. Може да си го позволи, неговата компания продава по няколко десетки автомобила годишно, така че, да, не е голяма работа, когато продуктите ти струват по няколко милиона.

Заглавията казват, че автомобилите с ДВГ ще бъдат забранени от 2035 г., но като се зачетеш в дребния шрифт – това никъде не се казва, можеш да продължиш да ги правиш, но може да има определени санкции.“

Прави чест на Мате Римац, че си позволява да каже това, което никой друг не смее: ние ще продължим да правим и продаваме коли с ДВГ, дори да се налага да плащаме глоби заради това.

Той дори има решение на казуса: ще прави бензиностанции в домовете на богаташите и ще ги зарежда със синтетични горива. Звучи... логично, след като електромобилите зареждат у дома. Въпросът е, че тази „услуга“ ще е за малцина, но това е предимството да продаваш коли на богоизбраните.

бензиностанция бензиностанция Мате Римац Bugatti