Bugatti достави последния Chiron Super Sport 300+

Серията от 30 броя е изпълнена, както и тази на Chiron

Bugatti Chiron Super Sport 300

Bugatti

Bugatti обяви официално, че е е доставил и последния екземпляр от серията на Chiron Super Sport 300+. Това прави 30 броя. Или 500, ако се гледа само Chiron. Цената на всеки един започва от 3,5 млн. евро.

За да достигна максималната скорост от 490,484 км/ч, Chiron Super Sport 300+ - за момента най-бързият автомобил в света, трябваше да надхвърли екстремните стандарти, по отношение на мощност и аеродинамика, казва компанията.

Преработена версия на легендарния 8,0-литров W16 двигател на Bugatti надмина мощността на Chiron със 100 к.с., което доведе до общо 1600 к.с.

Екипът инженери Bugatti разработи нова система за термично управление за двигателя и скоростната кутия на хиперавтомобила, както и усъвършенстване на софтуера, управляващ двигателя, скоростната кутия, задвижването и турбокомпресорите.

Bugatti

Мощността е нищо без стабилност, особено при скорости, които никога не са били достигани от сериен автомобил досега, казва Bugatti. Въпреки че остава верен като дизайн и техника, Chiron Super Sport 300+ разполага с „дълга опашка“, която удължава колата с приблизително 25 см.

Това позволява на ламинарния поток да преминава през каросерията за по-дълъг период от време, като по този начин намалява аеродинамичното съпротивление с повече от 40%.

Едновременно с това отворите за изпускане на въздуха насочват излишното налягане от всяко колело, намалявайки съпротивлението.

Наследникът на Chiron ще излезе през 2024 г. Засега не е ясно дали ще е с хибридно или изцяло електрическо задвижване. Второто е малко вероятно.

Bugatti

Bugatti Bugatti Chiron Super Sport 300 Bugatti Chiron