Босът на Tesla трябва да разкрие бъдещето на компанията

defaultimg

netinfo

И лон Мъск няма умора. С неговото име се свързват почти всички автомобилни новини, идващи от САЩ през последните месеци. Смърт заради автопилота на Tesla S, второ разследване за катастрофа, дължаща се на същата система за полуавтономно управление, Gigafactory…

А сега идва ред и на Top Secret Tesla Masterplan. По-паметливите от вас може и да си спомнят, че през 2006 г. Мъск положи основите на мисията на калифорнийската компания с пост, наречен „The Secret Tesla Motors Master Plan (just between you and me)“. Сега, десетилетие по-късно, той е готов с втората глава от своя „таен план“.

Преди 10 години Мъск заяви, че компанията ще започне да произвежда спортни автомобили, ще използва парите от тях, за да произвежда достъпни автомобили, а парите от продажбата им ще използва да предложи още по-достъпни автомобили.

В момента явно компанията е на стъпка 3 от плана – предлагане на супер достъпен електромобил с Model.

В очакване сме да разберем бъдещите планове на компанията, вероятно за следващите 10 години.

Към момента не се знае нищо за тях. Но Electrek прави някои предположения. Една от възможностите е Tesla да лансира платформата Mobility за каршеринг с „някои автономни аспекти на управление“. Няма да е изненада, ако Мъск разкрие бъдещите планове за разширяване на моделната гама.

Още по темата:

Несъществуващият влекач Nikola с поръчки за $2,6 млрд.

Компаниите ще харчат по около $25 млрд. за автономно шофиране към 2020 г.

Източник на статията: Vesti.bg

Tesla Тесла Илон Мъск