BMW взе Йозеф Кабан, досегашният шеф-дизайнер на Skoda

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В края на миналия месец писахме, че Карим Хабиб, ръководещ дизайна на BMW, е напуснал поста си. Официалното потвърждение дойде вчера, след като стана ясно, че Йозеф Кабан, досегашният шеф-дизайнер на Skoda, поема поста на Хабиб.

Последните творения на Йозеф Кабан трябва да видим под формата на новите Citigo, Rapide и Yeti, които очакваме през тази година. Задължително трябва да се каже, че Кабан е човекът, който е работил по екстериорния дизайн на Bugatti Veyron.

Другата рокада на върха е назначаването на Дамагой Дукеч, който ще отговаря за подмарките „М” и „i” на BMW. И Кабан, и Дукеч ще отговарят директно на шеф дизайнера на баварците, на който пост се подвизава Адриан ван Хойдонк.

Припомняме, че през миналата година BMW Group напуснаха двама главни дизайнери. Андерс Верминг, оглавяващ MINI, премина в Borgward, докато Бенуа Якоб, шеф дизайнер на подразделението „i”, започна работа във Future Mobility.

Под ръководството на Карим Хабиб бе създадено новото лице на BMW. Последният модел, създаден от Хабиб, е BMW X7, чийто тестове се провеждат в момента. Най-големият SUV на малката окачваме през 2018 г.

Четете още:

Германия е притихнала, Lada Vesta атакува на цена от 12 490 евро

„Кубчето” стана първият всъдеход на Maybach

Шефът на Volkswagen обяви края на даунсайзинга

Източник на статията: Vesti.bg

дизайнер Skoda BMW Йозеф Кабан