BMW направи от купето Серия 6 хечбек за над 200 бона

defaultimg

netinfo

Н е мина много време след новината, че BMW ще спре купето Серия 6, а ето че в средата на миналата седмица баварците изненадаха с друга новина: направиха от купето Серия 6 хечбек с голям багажник (610 л). Риторичният въпрос е: кой се нуждае от толкова голям багажник в един супер луксозен автомобил, който по презумпция е предназначен за двама?

Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо цза пръв път ще бъде представено на Международното автомобилно изложение (IAA) през септември във Франкфурт. Въвеждането на пазара стартира през ноември 2017 г. При старта на продажбите ще се предлагат три двигателя от най-новото поколение агрегати на BMW Group.

Благодарение на олекотената конструкция и увеличеното използване на алуминий и високоякостни стомани за каросерията и компонентите на окачването теглото на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо е понижено средно с около 150 кг. В зависимост от варианта на двигателя ускорението от 0 до 100 км/ ч е по-бързо с до 0,7 сек (BMW 630i Гран Туризмо) в сравнение със съответния предишен модел. Данните за разхода на гориво и емисиите при тестовия цикъл NEDC са по-ниски с до 15% (BMW 640i Гран Туризмо, BMW 630d Гран Туризмо).

Серийното оборудване включва въздушно окачване на задната ос с автоматично регулиране на нивото. За допълнително повишаване на комфорта на возене като опция се предлага адаптивно окачване с въздушно окачване на предната и задната ос, както и динамичен контрол на амортисьорите. Допълнителен спортен дух осигурява опцията Executive Drive, която включва и активна стабилизация на каросерията срещу наклоняване и се предлага с опцията Интегрално активно кормилно управление. Въздушното окачване на задната ос позволява и ръчна настройка на нивото на каросерията. При движение по пътища с лоши настилки или изкачване на стръмни рампи с натискане на бутон клиренсът може да бъде увеличен с 20 мм. Възможно е и снишаване с 10 мм, също с натискане на бутон, в режим SPORT на контрола на шофирането, както и автоматично при скорост над 120 км/ ч.

В увеличената си спрямо предишния модел с 87 до 5091 мм дължина, непроменената широчина от 1 902 мм и намалената с 21 до 1538 мм височина новото BMW Серия 6 Гран Туризмо демонстрира динамично издължени пропорции. Характерните елементи са дългият преден капак, изтеглената назад пътническа клетка, междуосието от 3070 мм, вратите без рамки на прозорците, както и издължената и достигаща до задната част линия на прозорците. Линията на покрива се спуска като при купе до по-ниската с 64 мм задна част.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Тази „цетка” комби смазва италианските жребци

Кой друг предлага супер автомобил за 1,5 млн. евро с аквариум за рибки?

Новото Audi A8 ще изключва двигателя си при до 160 км/ч

Източник на статията: Vesti.bg

БМВ BMW Series 6 Gran Turismo BMW Серия 6 Гран Туризмо BMW