Bentley Batur с цвят лилав шества из Европа

Компанията започна тестове в реални условия на струващия 1,6 млн. паунда суперавтомобил

,
Bentley Batur zero

Bentley

"Нулевият" Bentley Batur

Т ова трябва да се види, но едва ли ще го мернем в България. Bentley Batur, който дебютира предпремиерно по време на Седмицата на автомобила в Монтерей, Калифорния, по-рано тази година, започна публично тестване из Европа.

Налице са два прототипа, които трябва да навъртят 120 теста за 58 седмици. Bentley ги нарича Batur Car #0. Те са точно като бъдещите серийни модели (ограничен тираж).

Имаме индивидуален цвят на каросерията Purple Sector. Личи познатият преден сплитер, странични прагове и заден дифузьор от карбон.

Bentley

Има и малки стрелки по каросерията, които са уникален щрих. Те позволяват на инженерите да наблюдават дали панелите се движат по време на тестването на автомобилите.

Първият пробег на Batur Car #0 не е шега. Той е за 2500 км, започва от Германия и преминава през Италия, Франция и Испания. След това колата ще бъде подложена на седемседмични затворени тестове, за да се види управлението и как работи при високи скорости.

Bentley

След този престой има допълнителни 7500 км шофиране в реални условия.

Batur е най-мощният сериен автомобил на Bentley досега. Неговият 6,0-литров W12 с два турбокомпресора вади 740 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.

Гранд турърът трябва да бъде удобен за шофиране. Вози се на въздушно окачване. Автомобилът разполага и с активни стабилизиращи щанги, завиване на четирите колела…

Bentley

Bentley ще работи с клиентите си, за да персонализира Batur за всеки вкус. В интериора се предлагат материали като шотландска и италианска кожа. Тапицериите са от рециклирана прежда. Купувачите могат да получат 3D отпечатани 18-каратови златни елементи.

Bentley ще произведе само 18 броя Batur. Всеки от тях струва £1,65 милиона паунда. Първата доставка трябва да стане факт в средата на 2023 г.

Bentley

Bentley Mulliner Batur Bentley