Прощално: Кен Блок ни завеща един последен димящ екшън с Electrikhana Two (видео)

Завещанието ни отвежда в Мексико Сити с електрическия S1 Hoonitron, който вади един последен коз от ръкава си: предните колела се въртят назад, а задните – напред

Пламен Георгиев,
Кен Блок Electrichana Two

Hoonigan

Т ова със сигурност е изненадало всички фенове на Кен Блок по света, защото дойде изневиделица, без мнозина да го очакват. Един от най-добрите шоумени на четири колела почина след инцидент с моторна шейна, което сложи край на една човешка съдба, успешна спортна кариера и супер успешен бизнес, какъвто Блок бе направил дрифтът.

Но се оказа, че той и Hoonigan са ни оставили завещание, което вероятно ще се превърне в най-гледаното изпълнение на Блок, тъй като ще е последното му. Нарича се Electrikhana Two: One More Playground.

Заснет е в Мексико Сити през ноември 2022 г., няма и месец преди смъртта след инцидент със снежна шейна. И тук, подобно на гъстата пушилка, която вдигна в Лас Вегас с първото излизане на Audi S1 Hoonitron пред камери, Блок е зад волана на споменатия автомобил, но вече по улиците на Мексико Сили.

Откриващата сцена е на Plaza de Toros México, най-голямата арена в света за кориди с бикове. И сега няма да има никаква милост към гумите, като ще видите бърнаут като никой друг. Благодарение на четирите електромотора, предните гуми на S1 Hoonitron се въртят назад, а задните гуми - напред. И това е само началото.

Екипът на Hoonigan разкрива, че по S1 Hoonitron са направени много подобрение още след първата Electrikhana в Лас Вегас. Една от големите промени е внедряването на симулирана трансмисия, която може да се контролира чрез планки на волана подобно на системата Hyundai Ioniq 5 N.

Hoonigan

Това позволява на Блок да изпълнява по-контролирани дрифтове и прецизни донъти. Както и споменатия трик: бърнаут с четирите колела на едно място.

А ако искате може да скочите на 7:15 мин, за да видите как Блок върти колата напред, назад и обратно напред, при това без да гуми много скорост. Но не ви препоръчваме да изпускате и секунда от този мини филм, защото ще съжалявате.

Накрая ще видите и монтаж с изпълнения на Блок от всички Gymkhana, първата от които той пусна през далечната вече 2008 г.

Мексико Сити дрифт Electrikhana Кен Блок Elecrikhana Two