Превърнаха Dacia Duster в чудовищен електромобил

Изглежда брутално, но по „сърце“ е с благ характер, румънци му присадиха електромотор от Nissan Leaf

Dacia Duster Metalplast електрически

, EVmarket/Facebook

Dacia Duster Metalplast

Р умънските тунери от Metalplast стоят зад този „зъл“ електрически Duster, вероятно първият на бял свят, твърди Evmarket. Трансформацията на кросоувъра е отнела повече от две години и 150 хиляди евро. Перспективите пред проекта са неясни, а автомобилът Duster дори не може да се движи по обществени пътища, тъй като трябва да бъде хомологиран.

Идеята зад този „зелен“ Dacia Duster е да служи за тестов автомобил за части от Metalplast, които произвеждат пластмасови компоненти по поръчка за тунинг на автомобили. Предметът на дейност на фирмата е ясно демонстриран от доста агресивната визия на автомобила с тези големи брони, разширени колесни арки, масивните прагове, дифузьора, спойлера над петата врата и др.

Основа за проекта е бил Duster от второ поколение с дизелов двигател. Вместо 1,5-литровия ДВГ, тунинг проектът е снабден с електромотор с 215 к.с. от Nissan Leaf. От 0 до 100 километра йегдърсй 1700 килограма електрически модел ускорява за 11-12 секунди. Оригиналният модел с неговия дизелов двигател се нуждае от 10,2 секунди.

Иначе тунерите са сложили въздушно окачване и батерия с капацитет 55 kWh от Volkswagen ID.3, която да осигури пробег на ток до 350 км.

Dacia Dacia Duster тунинг Metalplast