Peugeot няма да къса договора си с Новак Джокович

Логото на марката ще стои на екипите на световния №1 в тениса на турнира в Дубай

Валентин Маринов,
Peugeot Djokovich

, Peugeot

Новак Джокович с Peugeot 208.

Peugeot остава спонсор на световния №1 в тениса Новак Джокович и се очаква, че логото на компанията ще стои на екипите на сърбина при участието му на турнира в Дубай по-късно този месец.

Това съобщава “Ройтерс”, позовавайки се на свой източник в автомобилния производител.

Джокович бе депортиран от Мелбърн точно преди началото на Откритото първенство на Австралия, на което трябваше да защитава титлата си и да стане първият тенисист с 21 титли от Големия шлем.

Бъдейки неваксиниран, той получи медицинско изключение, а оттам и виза, но министъра по миграцията на страната Алекс Хоу реши да упражни правото си да го депортира. Федерален съд се произнесе в негова полза, тъй като счете, че сърбинът представлява “обасност за обществото”, тъй като може да подбуди антиваксърски настроения.

Тогава Peugeot обяви, че следи ситуацията и че иска да чуе думата на спортиста. Преди дни Ноле даде интервю за Би Би Си, в което заяви, че не е антиваксър, просто иска да има правото на избор. Вълнува се от панмедията и иска светът да намери решение. Но би жертвал и други турнири от Шлема, ако бъде задължен да се имунизира.

“Очакваме, че брандът Peugeot ще бъде представен в Дубай на екипа на г-н Джокович, цитира Ройтерс своя източник. - Peugeot отбеляза изявлението на г-н Джокович. Радваме се, че той изрази себе си.”

Запитан дали споразумението остава и в дългосрочен план, “човекът отвътре” на “Ройтерс” коментира, че разговорите за отношенията на двете страни продължават в добър тон и коректност.

Peugeot е сред дългогодишните спонсори на Джокович. Сред тях е също фирмата за часовници Hublot, която на този етап отказва коментар.

Засега няма изявление и от третия му голям рекламен партньор - Lacoste.

Ройтерс

тенис договор спонсор Peugeot e2008 Новак Джокович Peugeot