Модна инсталация превърна G-Class във возилото на Бибендум

Наречи го „инсталация” и не го обиждай повече, това недоразумение е разработено съвместно от Mercedes и Moncler

Пламен Георгиев,
Project Mondo G

Mercedes-Benz

Д нес модният свят видя новата колекция „пухенки” на Moncler. Шоуто “The Art of Genius”, част от Седмицата на модата в Лондон, се проведе в Olympia London. На сцената, заедно с манекените, дебютира и Project Mondo G, поредният моден проект на Mercedes-Benz, който от 1995 г. обвързва имиджа си с този на марки и артисти, сред които Алиша Кийс, Фарел Уилямс, Adidas Originals, FRGMT, Palm Angels, ROC NATION by Jay-Z.

Този път партньор е френската модна къща Moncler, а съвместният им проект изглежда като създаден за Бибендум, емблематичното дебело човече на Michelin.

Екстремният G-Class е дълъг 4,6 метра, висок е 2,8 метра и е широк… 3,4 метра. За вдъхновение дизайнерите са използвали „пухенките” на Moncler.

 Project Mondo G

Mercedes-Benz

Project Mondo G

Дали ни харесва? Твърдо не. Изключваме само ретро радиаторната решетка, заобиколена от модерните LED фарове. Но пък какво разбираме ние от мода. Гордън Вагенер си го харесва, дори се бил вдъхновил, но ще му простим това вдъхновение, трябва да се вдига шумотевица около марката по всякакъв възможен начин.

Нищо чудно в някакъв момент това ново сътрудничество да роди някоя ограничена серия, защо не базирана на второто поколение G-Class. Ние ще се придържаме вкусово към традиционните форми.

Project Mondo G Moncler седмица на модата мода Mercedes-Benz