Кен Блок? Травис Пастрана е луд, а каскадите в Gymkhana 2022 са потресаващи (видео)

През няколко години екипът на Кен Блок измисля нещо, с което надскача предишните си опити. Този път шапки долу за Травис Пастрана, който завършва в болница

Пламен Георгиев,
Gymkhana 2022

Hoonigan/Carmarket.bg

Gymkhana 2022

К ен Блок със сигурност е най-голямата дрифт звезда в света. Не знам къде и как да класирам Травис Пастрана, но този човек е луд, в най-добрия смисъл на думата. Освен традиционните детайли от всяко видео на Hoonigan, в това ще видите някои страховити, спиращи дъха каскади. Всяка една от тези 10 минути си струват времето, дори само за да видите как е най-добрият начин да направиш реклама на Subaru.

Иначе Gymkhana 2022 започва и свършва с кадри на Пастрана, който скача с парашут през хотелски балкон. Финалът не е търсеният от Травис, който се озовава в Спешното, след като парашута няма достатъчно време да се разпъне и намали скоростта. За щастие фатални последствия няма. Няма и в останалите кадри, макар той да прави някои наистина ненормални автомобилни каскади, каквито Кен Блок не си позволява.

Травис Пастрана постепенно се превръща в модерния Ивъл Канивъл (Evel Knievel), като в кариерата си има над 20 катастрофи.

Екшънът във Флорида започва на плажа. За мен най-впечатляващите (и опасни) изпълнения са на мост над океана, по който се движи със 165 мили/ч (265 км/ч), а успоредно с него се движи и боен самолет. В края на този мост той прави ненормален скок с огромна скорост, а при приземяването се вижда, че нещата биха могли и да се объркат сериозно.

Пастрана прелита и над отворена секция на мост, под която се въртят витлата на хеликоптер. Но за мен абсолютният акцент е преминаването с огромна скорост през водно препятствие.

Няма как да подмина драг рейса с мощния 3000 к.с. "Mullet" El Camino на Клитъс Макфарланд. Не би трябвало мощният 862 к.с. Huckster на Пастрана да има някакъв шанс, но се случва точно обратното. Докато El Camino-то не успява най-накрая да тръгне и прелети покрай силно модифицираното Subaru с активните му аеродинамични спирачки и заден спойлер.

Всичките изпълнения на Пастрана трябва много добре да се изучат в Холивуд, защото на техен фон сцените от „Бързи и яростни” изглеждат като детска игра.

дрифт Gymkhana Gymkhana 2022 Травис Пастрана Кен Блок