Франчайзът Motorworld стъпва в България

Софийската локация ще е под №11, обещава да се превърне в притегателен център за автомобилните фенове в страната

Пламен Георгиев,
Motorworld

Motorworld

П реди около седмица в интервю за Bloomberg TV Bulgaria бе намекнато, че франчайзът Motorworld може да се появи в страната ни. Това направи Андреас Дюнкел, организатор на изложението Motorworld, пред Ивайло Лаков в предаването Клуб Investor. Там Дюнкел казва: „Пазарен лидер сме в Германия и смятам, че изложението може да намери място и в България.”

А сега, посредством Софийски авто ретро клуб научаваме, че това вече е факт: Motorworld стъпва официално в България!

На страницата на САРК във „Фейсбук” е публикувано прессъобщението, в което се казва: „Motorworld продължава своето пътуване, чрез превръщане на автомобилните мечти в реалност по целия свят. Motorworld Group разширява международното си портфолио и с вълнение обявява подписването на значим договор за нова локация в България.”

До момента Motorworld има 10 локации, основно в Германия (посещавал съм тази в Мюнхен, изживяването беше страхотно), но също така в Швейцария (където е централата на компанията) и Испания.

Motorworld

„Новото местоположение в България обещава не само разширяване на представянето на висококачествените превозни средства и услуги, но и една съкровищница за автомобилните ентусиасти. Комбинирайки традиция и иновация, Motorworld Group планира да създаде уникална платформа, която допълнително насърчава очарованието на автомобилите в България и извън нея. Българската локация не само ще предложи изискана селекция от превозни средства, но и ще обогати местната автомобилна общност чрез събития, изложби и други дейности.”

В България Motorworld Group ще се партнира с компания с опит в автомобилната индустрия и индустрията за недвижими имоти.

Традиционно локациите на Motorworld са в стари индустриални сгради, които претърпяват пълна реновация. Спекулира се, че локацията може би ще е в „Захарна фабрика” в София, в което има смисъл, за София дори не коментираме, но очевидно тепърва ще научаваме много интересни новини по темата. Чакаме ги с нетърпение.

Андреас Дюнкел Motorworld