Денят на страшния съд иде, но Super Truck 4×4 е готов за него

Интересното е, че той е създаден на база на 6-колесния Apocalypse Juggernaut 6×6, мощността му е колосална

Apocalypse Super Truck

Apocalypse 6x6

И мето на Apocalypse Manufacturing е известно с това, че прави 6-колесни возила, готови за деня на страшния съд. Но последният им проект е много странен, те са махнали една задвижваща ос за своя Super Truck 4×4.

Новият модел е базиран на Ram 1500, макар да споделя познато задвижване, почти всичко друго е ново.

Но всичко опира до това дали този Super Truck ще допадне на лудите янки, които ще искат да влязат с него във филма. Защото неговата визия идва сякаш от постапокалиптична лента с Лудия Макс в главната роля. Единствената прилика с Ram се открива във фаровете, всичко останало е променено до неузнаваемост с огромни решетки, защитни панели, колосални колела и калници, миниатюрно челно стъкло с LED фарове над тях, с които да бъдат заслепени зомбитата, ако има такива. Возилото изглежда като идеално за втората част на The Last of Us.

Apocalypse 6x6

Силно изрязаните калници калници дават възможност за огромен ход на окачването, такъв, че Super Truck може спокойно да се отлепи до 3 метра над земята при приземяване след скок. Монтирани са оси Dana 60. Джантите са 22-инчови SFJ, „обути” с 40-инчови гуми. Всички външни панели на този „автомобил” са с бронирано епоксидно покритие.

Под грубите панели на Super Truck 4×4 е поместен 6,2-литров V8 Hellcat двигател със суперчарджър, генериращ 850 к.с. Задвижването е перманентно на четирите колела, а водачът може да избира между пет режима: Sport, Drag Race, Baja, Rock и Mud.

Apocalypse Juggernaut Apocalypse Apocalypse Super Truck