Автомобилите с най-ниски разходи за собственика? Жокер: японски са

Става въпрос за най-ниски разходи на клиента през първите 5 години на собственост.

Toyota Land Criuser

Toyota

Toyota Land Criuser

К ои автомобили ще струват най-малко на собственика си през първите 5 години собственост? Този въпрос вълнува най-прагматичните клиенти, а отговор дават отличията на Kelley Blue Book. Може и да важат за Щатите, но въпреки това дават доста отговори, някои от които важат и тук.

Под тук имам предвид Европа, но и в България марките Toyota и Lexus имат имиджа на супер надеждни, на която години наред се крепят отличните им продажби. А надеждността е в основата на това клиентът да има най-малко разходи пред първите 5 години.

Автомобилите в отличията са разделени в 23 категории. В тях Toyota печели 5 категории с моделите Corolla, Avalon, Corolla Hybrid, Sienna и Tundra. Lexus е първи в четири категории сред луксозните брандове. Призовете са за UX, NX, RX и LX.

При електрическите автомобили отличието за масов модел е присъдено на Nissan Leaf, докато наградата за луксозен модел взима Tesla Model 3.

За наградите на KBB предвид се взимат обезценяване, очаквани разходи за гориво, финансиране и такси за застраховки, разходи за поддръжка и ремонти, както и щатски данъци. На практика данните показват кои автомобили са най-евтини за притежаване през първите пет години, което е особено полезно за клиентите.

Отлично се представя и Subaru, който взима отличията в четири категории с BRZ, Forester, Outback и Ascent.

От всички 23 категории имаме общо 3 американски модела (два на Ford и Tesla), един европейски (Volvo) и един корейски (Hyundai). Всичко друго е японско.

Toyota Lexus надеждност награди Kelley Blue Book