Офроуд визия и повече мощност за е-колата, която ще се прави в Ловеч

Вторият модел на e.Go ще предлага по-голям пробег и модернизиран интериор

eGo e wave x

e.GO Mobile

Г ерманската марка e.go, чийто завод край Ловеч тепърва предстои да започне да се строи, представи втория си модел e.wave x в присъствието на бразилската футболна звезда, която стана рекламно лице. Новият модел изглежда по-атрактивно с раздутите калници и брони, повече мощност и по-голям пробег.

e.wave Х e с променени брони и фалшиви въздуховоди, две допълнителни светлини, характерни за рали автомобилите, както и силно раздути вежди на калниците, под които са монтирани 18-цолови джанти. Офроуд излъчването допълват и релсите на покрива.

e.GO Mobile

Вместо да споделя интериора с e.go Life, e.wave X предлага изцяло променено табло с 23-инчов панел. Дисплеят приютява приборното табло и сензорния екран на инфотеймънт системата, под него са разположени физически бутони за бърз достъп до различни функции. Други специфики на 4-местния интериор са веган тапицерия и зарядна станция на централната конзола.

e.GO Mobile

e.wave X е оборудван с електромотор с мощност 80 kW, което е много над мощността от 57 kW на e.go Life. Моделът е със задно задвижване и предлага три режима – Eco, Comfort и Sport. Нова батерия трябва да гарантира пробег от 240 км в града (по цикъла WLTP urban), което повече от двойно над пробега от 117 км на Life.

Моделът e.wave X вече е наличен за поръчки, като първите доставки са обещани за края на 2022 г. Според официалния уебсайт, стартовата цена на пазара е 24 990 евро, което е 2000 евро над e.go Life.

Ловеч електромобили в България E. Go Next e.Go e.wave x