Задава се страхотен автомобилен и мото уикенд в София

Той ще се проведе между 23 и 25 юни до Терминал 2 на столичното летища, част от него е второто издание Sofia Festival of Speed

Festival of Speed

Festival of Speed

Н а 23, 24 и 25 юни  от 11:00 до 19:00 часа в Парк „Аерогара – София“, Терминал 2, всички любители на реномирани автомобилни брандове ще могат да се насладят на единствения по рода си фестивал на скоростта в България. За всички посетители входът е свободен.

Тази година организаторите решиха да се присъединят към благородната кауза на националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите „Да! За живот!“.

Мащабът на Sofia Festival of Speed значително се разраства, като събитието обединява сили с първото по рода си мото-автомобилно шоу в България – „Sofia Moto Fest”. Организира се от Софийските мото клубове чрез Сдружение „София МС 22“.

Програмата на Sofia Festival of Speed за 2023 г. включва статична експозиция на над 50 спортни, луксозни, ретро, рали и дрифт автомобили, включително и демонстрационни такива.

В първия ден (23 юни) от фестивала стартира Премиум Рали София – Свети Влас. В XI му издание между 50 и 60 спортни автомобила ще преминат през София, Свети Влас, Белград, Будапеща и ще финишират на емблематичната писта „Хунгароринг”.

Ще има демонстрация на симулатори от най-висок клас и VR очила, с които посетителите ще се пренесат с любимата си машина на различни писти и дестинации. Ще бъде показан Kinetik Model 07 - автомобилен прототип, съчетание между леко шаси и чисто електрическо задвижване.

Клубът с основна дейност издирване, възстановяване, съхраняване и опазване на транспортната техника в България, нейното показване и популяризиране, чрез организиране и провеждане на автомобилни събития из цялата страна, а именно AvangarD Classic Club, ще представят 10 автомобила обединени от темата „големите калници“.

Ще присъства и шесткратният шампион на България в серия „туринг“ от националния шампионат на затворен маршрут, Иван Влъчков, който ще представи своите SIN Car R1 GT4 и Honda Civic.

Festival of Speed