Tucson става на 20 години, а в Чехия направиха 2 млн. броя

По случай 20-та годишнина на модела, през август месец ще бъде пусната специална серия.

Hyundai Tucson 2024

Hyundai

Hyundai Tucson номер 2 000 000 слезе от производствената линия в завода в Носовице, Чехия. Специалната бройка е оборудвана с 1.6 T-GDi HEV двигател. Тази цифра подчертава статуса на модела като най-популярния модел на Hyundai в Европа.

Историята на Tucson в HMMC започва в средата на юни 2015 г., когато третото поколение Tucson влиза в производство. Общо 1 180 445 броя са произведени за повече от пет години.

Четвъртото поколение Tucson, което в момента се произвежда, се отличава с освежен дизайн, подобрен интериор и подобрен пакет функции. През 2023 г. са произведени 244 495 единици, което представлява приблизително 70% от общото производство на HMMC.

Hyundai също така разшири опциите си за задвижване в настоящия Tucson, за да включи хибридни и plug-in хибридни двигатели. И двете алтернативни задвижвания са много търсени – два от пет Tucson-а от четвърто поколение, продадени в Европа, са или хибридни, или plug-in хибридни.

За да отпразнува своите две десетилетия на пазара, Hyundai създаде специална серия Tucson. Специалната модификация ще се предлага с уникални интериорни и екстериорни решения, а производството ще започне в HMMC през август тази година.

Hyundai Tucson Hyundai