Този Ford F-150 Lightning генерира 3 тона притискаща сила

С тях компанията ще атакува „Пайкс Пийк” и се надява Ромен Дюма да донесе победата

Ford F 150 Lightning SuperTruck

Ford

Ford иска славата за себе си в Pikes Peak Hill Climb, затова пуска в играта новия Lightning SuperTruck. „Надпреварата към небесата”, 102-ро издание, е най-известното планинско изкачване в света. Пълното разкриване на електрическото чудовище се очаква по-късно този месец, а сега Ford леко вдига покривалото, поразявайки ни с този гигантски заден спойлер.

F-150 Lightning SuperTruck е съсзаден специално за целта автомобил, който носи името на електрическия пикап на Ford, но няма много общи черти с него. Същото се отнася и за Ford SuperVan, който напомня за Transit, но нищо повече.

Ford

За момента Ford само ни дразнят, без да разкриват никакви подробности за модела. Но най-впечатляващата характеристика е този гигантски заден спойлер, от който дори Вин Дизел би се изчервил. Той генерира колосалните 3 тона притискаща сила! Предните калници също са гигантски. Определено това творение изглежда като някои old-school машини за „Пайкс Пийк”.

Ще кажем също, че намеренията на Ford са сериозни, те не просто искат да се изфукат по 20-километровото трасе, те искат да спечелят надпреварата.

Затова са наели Ромен Дюма за свой пилот. Същият има пет победи в изкачването, като и държи рекорда зад волана на Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Ще видим дали ще му се отдаде шести триумф на 23 юни.

Ford Ford F-150 Lightning Пайкс Пийк Ford F-150 Lightning SuperTruck