Това е най-близкото, с което феновете на Хамилтън да се докоснат до Ф1

Поне ще е такова до появата на AMG One, но и тези 843 електрифицирани „коне” не са за подценяване

Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE F1 Edition

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE "F1 Edition"

С пециалният модел „F1 Edition” демонстрира близостта на хибридната технология E PERFORMANCE в GT 63 S E до тази в болидите на Хамилтън и Ръсел. Той идва по повод 55-ата годишнина на AMG и за пореден път демонстрира идеалния начин да се генерират още по-високи печалби.

Благодарение на технологията, прехвърлена от Формула 1, Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE е перфектният посланик на доказалото се на пистата хибридно задвижване, което скоро ще бъде прехвърлено и в други модели на AMG.

В този конкретен случай хибридната концепция с електромотор и батерия AMG High Performance на задната ос допринасят за постигане на впечатляващите 620 kW (843 к.с.) и 1000 Нм, достатъчни да ускорят модела до 100 км/ч за 2,9 секунди.

Тази хибридна концепция ще е междинната стъпка между конвенционалното и напълно електрическото задвижване, което AMG предстои да направи с платформата AMG.EA.

Изпълнението "F1 Edition" се разпознава моментално по боята. Тя е специално изпълнение на алпийски сив MANUFAKTUR цвят, червени акценти и лого AMG на праговете. Кованите 21-инчови 5-спицови джанти също са с червен кант, които следват същия цветови акцент като джантите на медицинския автомобил на Mercedes-AMG във Формула 1.

Mercedes-AMG

За да отговаря на надписа „F1” в името си, тази специална серия е преминала и през въздушния тунел с цел оптимизиране на аеродинамиката. Резултатът е, че отзад имаме фиксиран черен спойлер, дифузьорът в задната престилка е оптимизиран, същото важи за предната престилка с по-голям сплитер и допълнителни въздушни дефлектори във въздуховодите и колесните арки.

AMG Night Package Exterior и AMG Night Package II също повишават динамичното излъчване на "F1 Edition".

Подобно на "Edition 55" за моделите G-Class, A-Class и CLA, интериорът се характеризира с контрастиращите черно-червени цветове. Седалките AMG Performance, тапицирани с напа Exclusive, са изпълнение в черно, на което силно контрастират червените шевове и предпазни колани, както и специалните AMG карбонови декорации с червени акценти. На вратите има червени надписи „AMG”, червени са и шевовете по спортния волан.

У нас E PERFORMANCE в GT 63 S E може да се поръча на цена от 399 000 лв. Пакетът "F1 Edition" се предлага срещу допълнителни 23 800 евро.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE "F1 Edition" Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE "F1 Edition" Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE Mercedes-Benz