Шестото поколение на Chevy Camaro се отправя към залеза със специална серия

Базовият 1LT Collector’s Edition ще струва само $39 440, топ изпълнението ZL1 скача до над $88 000

Chevrolet Camaro Collectors Edition

Chevrolet

Chevrolet ще спре производството на шестото поколение Camaro в края на моделна година 2024. Производителят ще отбележи този момент със специална серия Collector’s Edition, изпълнена в уникален екстериорен цвят. Той е наречен Panther Black Matte и това не е никак случайно, оригиналното кодово име на модела е Panther (пантера).

Chevy ще ограничи производството на ZL1 Collector’s Edition до само 350 бройки. Camaro в матово черен цвят се предлага за пръв път от завода. Това цветово изпълнение ще бъде акцентирано с черна металик ивица.

Моделът ще се отличава и с преден сплитер и задно крило от купето ZL1 1LE, а червените спирачни апарати ще контрастират силно на черното купе.

Нищо кой знае какво по-различно няма в интериора, той също е черен. Откроява се воланът с емблема с поредния номер на автомобила от специалната серия.

Chevrolet

Изпълнението Collector’s Edition за версиите LT/RS, LT1 и SS ще се различават от ZL1. Те ще са изпълнение в цвят Panther Black Metallic Tintcoat и черни гланзирани ивици. Автомобилити са оборудвани с 20-инчови гланцирани черни джанти, опция са полирани ковани джанти. Пакетът включва също преден сплитер от 1LE и заден спойлер от ZL1.

Клиентите, които закупят ZL1 Collector’s Edition, ще получат и 44-милиметров часовник Canfield Sport от Shinola. Той също ще е с пореден номер, съвпадащ с този на автомобила.

Най-евтиното Collector’s Edition е 1LT, стартиращо от $39 440. Версията ZL1 с 650 к.с. е най-скъпа - $88 690. Цената на самия пакет е $14 995.

Chevrolet Camaro ZL1 The Exorcist Chevrolet Camaro Collectors Edition