"Сеат" представи електростудия

Сеат представи електростудия

, Сеат

"Сеат" представи електростудия

На международното изложение в Женева "Сеат" представи нов концептуален модел с електрическо задвижване.

От испанската компания определят IBE Concept, като динамичен автомобил с излъчване на спортно купе, предназначен за употреба в градски условия.

"Сеат IBE" е с 250 мм по-къс от новата "Ибиса", като общата му дължина достига 3,78 м. За сметка на това, моделът е широк 1,8 метра и е висок едва 1,22 метра.

Допълнителна динамика към излъчването на двувратия автомобил внасят характерния преден капак, 19-цоловите му джанти, както и диодните му предни светлини.

2+2 местният "Сеат" IBE е с изцяло електрическо задвижване, като максималната мощност на мотора е 102 к.с., а максималният въртящ момент е 200 Нм.

Концептуалният автомобил, тежащ само тон, е в състояние да ускори от спряло положение до 50 км/ч за 3,4 секунди, границата от 80 км/ч се достига за 6,3 секунди, а тази от 100 км/ч за 9,4 секунди.

От "Сеат" обаче са наложили известни ограничения- максималната мощност е "съкратена" на 68 конски сили, а максималната скорост на движение на 160 км/ч. Литиево- йонната батерия (18 kWh) гарантира автономно движение в рамките на разумното ежедневно движение.

Източник на статията: Vesti.bg