Сайонара: Toyota GR Supra и BMW Z4 поемат към залеза през 2026 г.

Официално потвърждение няма, но от Toyota казват, че

toyota gr supra

, Toyota

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

П о-рано тази година се заговори, че BMW планира да приключи Z4, когато настоящият модел достигне края на жизнения си цикъл. Изглежда, че сега моделът вече има и крайна дата, както пише Automobilwoche. Немското издание казва, че Z4 и Toyota Supra ще бъдат пенсионирани през 2026 г.

Новината се появи на хоризонта по повод Magna Steyr, който произвежда и двата спортни модела в Австрия. Бе отбелязано, че компанията съкращава 500 човека в завода си в Грац, тъй като производството на няколко модела – включително BMW 5-Series, Jaguar E-Pace, I-Pace и Fisker Ocean – е или скоро ще приключи.

Auto News иска от Toyota повече информация за бъдещето на Supra, на което получава отговор, че няма нищо към момента. Но „натиснат“ за повече информация, вицепрезидентът на Toyota Motor North America казва: „Партнирахме си с BMW и това бе успешно“, като в дадем момент допълва „преценяваме какво предстои“.

Макар това да звучи като отворен край, том мениджърът казва: „Смятам, че ако искаме да направим нещо, ще измислим как да го направим“, което вече предполага, че японците биха тръгнали сами към следващо поколение Supra.

Toyota Supra BMW Z4