Ретро автомобили превзеха Банкя (снимки)

ретро автомобили

БГНЕС

Уникални ретро автомобили дефилираха в Банкя

У никални автомобили, високи скорости и колекционерска страст събра на едно място първата голяма среща на американски автомобили Ride`n`Roll – American heritage in Bulgaria.

Събитието, организирано от Клуба на собствениците и феновете на американските автомобили в България събра на хиподрума в Банкя погледите на десетки любопитни хора, които имаха възможността да видят над 100 возила.

Палитрата от експонати бе повече от впечатляваща – хот род, действащ пожарникарски автомобил, спортни автомобили, пикапи, офроуд автомобили и много легендарни модели като Мустанг, Кобра, Челинджър, Камаро. Допълнителен колорит внесоха над 20 мотоциклета от клуба на собствениците на "Харли Дейвидсън", съобщи БГНЕС.

Парадът се превърна в празник за най-запалените колекционери.

С огромно вълнение те разказваха, че американските автомобили са тяхна детска мечта. От годините, когато все още нямат пари, за да я сбъднат. Сега е обратното, но въпреки това, мечтите и желанието никак не са си отишли. Точно това ги кара да не загубят ентусиазъм в трудната задача да запазят подобно возило в подобаващ вид. Само ремонтът отнема около 2 години. Следва и търсенето на части за поддръжка, които се намират единствено отвъд океана.

Източник на статията: Vesti.bg

Банкя изложение автомобили ретро