Производител на кабели преустрои бункери, за да поднови производство в Украйна

Новината е добра за Volkswagen, BMW и други автомобилни компании

Leoni Украйна

Leoni

Изображение на един от заводите на Leoni в Украйна.

Н ай-после добра новина за автомобилния бранш. Leoni, един от големите производители на кабели, кабелни снопове и други компоненти за коли, поднови производството си в Украйна, предаде Autonews.

За целта германската компания е пригодила бивши съветски бункери в близост до двете си съоръжения край Лвов, за да евакуира там служителите в случай на тревога. Обемът на производство още не е пълен, но все повече се доближава до нивата отпреди руската инвазия. Започнали са и доставки.

Същевременно Leoni работи по създаване на алтернативни производствени обекти в други държави и напредва в това отношение.

Leoni e най-големият доставчик на кабели за Volkswagen, който изпита огромни трудности заради спрените доставки. Те доведоха до спиране на заводи или поне някои поточни линии на почти всички марки - от Skoda и SEAT до Porsche. Други европейски производители също страдат.

Например BMW, който има договор с Leoni.

За компаният работят около 7000 души във Лвов и над 100 000 в цял свят. А в цяла Украйна - към 60 хиляди в 38 завода на 20 производители от автомобилната и други индустрии. Те са основно германски.

Leoni обяви финансовите си резултати за първите три месеца на годината, като продажбите са паднали с 6,9 процента до 1,26 милиарда евро в сравнение със същия период на м.г.

Загубите са в размер на 17 милиона евро, докато през същия период на 2021 г. е регистрирана печалба от 21 млн.

Automotive news

Leoni Украйна производство на автомобили кабелни снопове кабели Volkswagen T2 BMW Neue Klasse