Представителна извадка от BMW: 90% от клиентите искат дизел и 4х4

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

2016 г. е най-успешната по отношение на търговската реализация на BMW Group. В периода от началото на годината до края на август са реализирани 1 508 659 автомобила BMW, MINI и Rolls-Royce. Този резултат представлява ръст от 5,5 %. С 1 282 511 доставки марката BMW увеличава реализацията си с 5,5 % до 1 282 659 автомобила. При MINI в годината преди смяната на един от най- популярните модели на марката MINI Countryman търговският резултат е също положителен +5.7% Rolls-Royce бележи малък спад в търговската реализация -1,4%, но запазва изключително стабилно финансово представяне. Към август BMW Motorrad постига ръст на доставките от 2,5 %.

Най-новата попълнение в продуктовата гама на Групата суб-бранда BMW i Performance вече предлага 5 модела BMW с електрифицирано задвижване и се радва на все по-добър прием на редица пазари. Общите доставки, заедно с тези на моделите на BMWi, на автомобили с алтернативно задвижван към август 2016 вече надхвърля годишния резултат за 2015 г. и възлиза на 33 664 автомобила.

В България BMW Group към края на август е доставила 541 автомобила с марка BMW (-1,6%), 46 с марка MINI (-1,3%) и 42 мотоциклета BMW (-4,5 %). Компанията запазва лидерската си позиция в премиум сегмента. Очакванията са към края на годината при марката BMW и BMW Motorrad да бъде достигнат едноцифрен ръст в сравнение с годишния резултат за 2015 г.

Най-голям дял отново има BMW X5 с 16% от доставките, следван от новото BMW X1 с 13% от общата реализация и съвсем близо като резултат BMW X6, 13%.

Представянето на суб-бранда М на българския пазар продължава да набира скорост. Общият брой реализирани M автомобили за първите осем месеца на 2016 г. надхвърля годишният резултат от предходната година, а изборът на клиентите обхваща цялата палитра от предложения. Най-популярният модел е BMW X6 M с 32% от доставките, следван от BMW M4 - 28% и BMW X5 M с 16%.

По отношение на разпределението на основните елементи на силовия тракт и през настоящата година близо 90% от реализацията да е на автомобили оборудвани с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, която вече се предлага в повече от 100 модификации от почти всички моделни серии.

По отношение на задвижването изборът на клиентите на BMW затвърждава тенденцията, характерна и за европейския пазар, като цяло, на доминация на дизеловите агрегати. Те съставляват 90% от реализираните на българския пазар автомобили. Що се отнася до компановката – традиционно най-популярни сред клиентите на BMW са шестцилиндровите редови двигатели, които са предпочетени в 48% от доставените автомобили. Нараства популярността на четирицилиндровите редови двигатели с принудително пълнене, които осигуряват отличен баланс между динамично представяне и ефективност при мощност до 192 к.с. Този агрегат е предпочетен в 45% от доставките.

Четете още:

Най-красивият баварец в продажба днес: BMW M1 Procar

5100 кг броня и разкош: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Източник на статията: Vesti.bg

баварци BMW БМВ