Opel произведе над 500 000 бройки от Crossland

Дързък и изчистен дизайн, комфортен и оборудван с авангардни технологии – това са част от характеристиките на Crossland, които го правят толкова популярен сред клиентите.

Opel Crossland

Opel

Opel Crossland

К омпактният SUV на марката се превърна в истински хит в продажбите още при старта на лансирането си през 2017 г. Само няколко години след това Crossland премина границата от 500 000 произведени екземпляра.

С дължина от само 4,22 метра Opel Crossland съчетава практичност и удобство на интериора, разполагащ с достатъчно място за комфортно пътуване на цялото семейство или приятели. Това се осигурява благодарение на функционалността на задната седалка, която е разделена в съотношение 60/40 и позволява да се движи надлъжно с до 150 милиметра, в зависимост от варианта на оборудване. Така обемът на багажника с лекота се увеличава от 410 на 520 литра.

Crossland впечатлява не само със своята мултифункционалност и иновативни технологии, но и с модерния си външен вид. Оборудван с новото лице на марката Opel Vizor, което го отличава от останалите и го прави разпознаваем на пътя подчертавайки характерния Opel Blitz. Изгледът отзад е също толкова изчистен и смело проектиран, за да привлича вниманието. Логото на Opel е разположено централно на вратата на багажника на Crossland.

Моделът разполага с многобройни асистиращи системи, които гарантират спокойното и безопасно пътуване с Crossland. Стандартните електронни помощници включват интелигентен круиз контрол и ограничител на скоростта, асистент за поддържане на лентата и разпознаване на пътни знаци, както и ярки LED фарове. Налични са и системи като предупреждение за челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци, предупреждение за сънливост на водача, Head-up дисплей, 180-градусова панорамна камера за обратно виждане, адаптивен контрол на сцеплението IntelliGrip и други.

Очаква се електрически вариант на модела в следващите години. Opel планира пълно електрифициране на гамата си до 2028 година.

Opel Crossland Opel