Никой не иска крайслера на Обама... за 1 млн. долара

Никой не иска крайслера на Обама за 1 млн долара

Автопрес 2001

Никой не иска крайслера на Обама... за 1 млн. долара

"Крайслер 300C" от 2005 г. се продава в интернет аукциона eBay на рекордната цена от 1 млн. долара. Специалното в този автомобил е, че е принадлежал на самия американски президент Барак Обама.

Въпреки че моделът разполага с мощния V8 HEMI двигател и има пробег малко над 20 хил.мили (около 33 хил. км), към него няма никакъв интерес. 

Дни преди края на търга няма нито един желаещ да плати за крайслера 80 пъти над нормалната му цена.

Подобен автомобил от същата година на производство и с близък пробег струва в Щатите не повече от 12-13 хил. долара.

Това всъщност е вторият път, когато този автомобил се предлага за продажба в интернет. Предният обаче продавачът беше доста по-скромен и беше посочил за начална цена 100 хил. долара.

Продавачът с никнейм cubfanatic23 смята цената обаче за напълно справедлива, след като автомобил "Пежо", принадлежал на иранския президент Махмуд Ахмадинежад е бил продаден за 2,5 млн. доалра, а "Форд Ескорт GL" на папа Йоан Павел II - за 690 хил. долара.

По думите на продавача Обама е купил колата като сенатор в щата Илинойс, и я е използвал да пътува от Чикаго до Вашингтон

Обама е продал своя 300C с мощност 340 к.с. и 530 Нм въртящ момент през лятото на 2007 г., когато си купил хибридния модел "Форд Ескейп". 

Източник на статията: Vesti.bg

търг Крайслер Обама