Най-скъпото "Ферари" в света е на 50 години

Логото на Ферари

Getty Images/Guliver

Логото на Ферари

50-годишно Ферари, което е едно от само три такива в света и се смята за един от най-важните модели на емблематичния производител на коли, отива на търг и се очаква да бъде продадено за невероятните 20 млн. паунда, пише "Дейли Мейл".

Моделът от 1965 г, който основно е използван като пътен автомобил, макар че е бил проектиран като състезателен, може да достигне максимална скорост от 170 мили в час (273 километра в час).

Въпреки, че е продадена на търг за по-малко от 1 млн. паунда в средата на 90-те години, сега се очаква колата да донесе поне 20 млн. паунда, когато бъде предложена в Калифорния следващия месец.

Зашеметяващото сиво "275 GTB/C Спечале", известно още като "06701", е било собственост на английски полковник през 70-те години. Изработено е от супер лек алуминий и е задвижвано от двигател V12, който развива 320 к.с.

Има само още две точно като това "Ферари" и се предполага, че те никога няма да излязат на пазара, както сивото бижу на колела.

Спортният автомобил ще е звездата на аукциона следващия месец, като възможността да бъде купена е шанс, който се появява веднъж в живота.

Шелби Майерс, която е старши специалист от аукционната къща, която ще предложи "Ферарито" заяви: "Най-просто казано, това е един от най-важните "Ферарита" в света и със сигурност най-важното, което е отивало на търг.

Двете сестри на "06701" се намират във високо уважавани частни колекции, от които е много малко вероятно да излязат в близко бъдеще. Продажбата на "06701" е уникален шанс".

Първия собственик на колата е бил бизнесмен, който я е използвал като пътен автомобил, преди да я продаде на следващия собственик, който я задържа при себе си и я поддържа в продължение на 25 години.

По-късно тя попада в колекцията на любителя на "Ферари" Брандън Уанг, който  я показва на различни съсезания. След основна реставрация, автомобилът преминава в ръцете на сегашния си собственик, който я предлага на търг.

Източник на статията: Vesti.bg

цена търг Ферари