Mitsubishi загатна за бъдещия L200 с XRT Concept

Серийният модел ще се появи в рамките на година

Пламен Георгиев,
Mitsubishi XRT Concept

Mitsubish

П етото поколение L200/Triton е по пазарите в света от около девет години, но скоро ще бъде заменено от нов модел, поглед към който ни дава този камуфлажен концепт, показан на Bangkok International Motor. Макар официално от Mitsubishi да го наричат концепция, изглежда че това просто е прикрит (не случайно с тази камуфлажна украса) сериен модел. Изглежда също, че фаровете са двуелементни.

За новия пикап се разбра в началото на месеца, когато компанията обяви продуктовата си стратегия до 2028 г. Средносрочният план на Mitsubishi поставя акцент на хибридите, плъг-ин хибридите и изцяло електрическите модели, като в следващите пет години на пазара трябва да бъдат лансирани 16 нови модела.

Новият пикап ще се задвижва от „дизелов двигател от следващо поколение”. Очаква се да има и хибридна версия, вероятно плъг-ин хибрид, за да се отговори на все по-строгите еко стандарти. От формата се вижда, че серийният L200 ще е с двойна кабина. От компанията не разкриват абсолютно никакви технически параметри, но слуховете говорят, че той ще ляга върху нова рама, която ще споделя със следващото поколение Nissan Navara.

Mitsubish

Следващият L200/Triton ще бъде изпробван в Asia Cross Country Rally 2023, където Team Mitsubishi Ralliart планира да участва с прототипа. Серийният модел първо ще влезе в продажба в Тайланд, след което постепенно ще се разгърне в регионите АСЕАН, Океания и останалата част от света.

Mitsubishi работи и по изцяло електрически пикап, но той ще се появи между 2025 и 2028 г.

Mitsubishi Mitsubishi XRT Concept пикапи