Mercedes-AMG показа стилния и мощен GLC Coupe

По-компактният SUV залага на елегантност и AMG дух

Мартин Дешев,
mercedes amg glc performance

Mercedes

Mercedes-AMG представи новия GLC Coupe, който ще предложи в два варианта. Компактният SUV залага на елегантност и AMG дух и в двата си модела, като единият, разбира се, ще е по-спортен.

Първият модел е GLC 43 4MATIC Coupe. Той развива 421 к.с. с хибридно задвижване и малък електромотор, който може да осигурява още 14 к.с. за кратки периоди от време. Например при ускорение. А то ще е 4.7 сек. от място до 100км/ч, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Mercedes

Вторият модел е GLC 63 S E Performance. При него има 2-литров 4-цилиндров двигател с турбина, който развива внушителните 479 к.с. Освен това има и добавен електромотор с още 201 к.с, който работи постоянно с основния. Така общата мощност е 680 к.с., а въртящият момент е 1020Nm, като това е първият хибриден SUV купе на бранда. Той ще спринтира до 100 км/ч за 3.4 сек., а максималната скорост е ограничена на 275 км/ч.

Mercedes

И двата модела включват като стандартно оборудване AMG технологии, включително AMG Ride Control адаптивно окачване, завиване на задните колела, задвижване на 4-те колела и трансмисия AMG Speedshift MCT 9G.

Интериорите са еднакви с множество екстри, системата MBUX и много комфорт. Performance моделът ще има малко по-малък багажник заради по-голямата хибридна система.

Mercedes

AMG ще предлага множество допълнителни пакети с оборудване, за да може клиентът по-лесно да персонализира своя автомобил. AMG Exterior Night например ще дава множество акценти в черно както в интериора, така и по екстериора. Друга версия на пакета – Exterior Night II ще добави тъмен хром щрихи по екстериора. А почитателите на карбона, ще могат да изберат и такъв пакет.

Компанията ще предложи и Edition 1 версия за Performance модела, който ще има ексклузивна спецификация с цветове и оборудване. Edition 1 ще се предлага само за първата година от пускането в продажби и ще има допълнителни отличителни знаци. Mercedes-AMG не обяви цените и старта на продажбите.

SUV автомобили коли AMG Mercedes