Mansory представи още по-дръзка G класа

От нея ще има само 10 броя

Мартин Дешев,
mansory gronos 4x4

Mansory

Mercedes AMG G63 4x4 Squared и сам по себе си е един от най-внушителните и дръзки модели на компанията. Не и според Mansory. Те решиха, че има още какво да се направи по колата, за да е по-дръзка и запомняща се. Така се ражда Gronos 4x4.

От нея ще има само 10 броя. Както винаги, дизайнът на Mansory далеч не е по вкуса на всеки. Компанията запазва традицията да прави автомобили, които определено се забелязват и запомнят, без значение дали с положителни или отрицателни нагласи.

Gronos 4x4 е с допълнителни LED светлини на покрива, спойлер, по-големи джанти и подсилена задна броня. Визуално Gronos 4x4 изглежда готов както за писта, така и за офроуд трасета, като може да бъде оборудван и с офоруд гуми. Разбира се, има много карбон навсякъде, като спестеното от него тегло може да бъде „компенсирано“ чрез поръчване на бронировка.

Mansory

Двигателят е подсилен, като вече развива 850 к.с. и 1000 Nm. Така спринтът до 100 км/ч става за 4.5 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 210 км/ч.

Интериорът е преработен в типичния за Mansory стил с много кожа и ярки цветове. Задните седалки са само две, самостоятелни, с голяма централна конзола между тях за повече комфорт и лукс. В корите на вратите има стотици LED светлини за амбиентно осветление и създаване на усещане за нощно небе.  

коли автомобили Mansory SUV Mercedes