„Линкълн“ показва лукс в бъдещия „Континентъл“

линкълн континентъл

Getty Images/Guliver

Н а автосалона в Ню Йорк „Линкълн“ показа концептуален автомобил с легендарното за тази марка име „Континентъл“. 

Колата е студийна разработка, но според признанието на хората от „Форд“ – собствениците на „Линкълн“, това е предвестник на луксозен сериен седан, който ще видим догодина именно като десетото поколение „Континентъл“. 

Компанията преосмисля и дизайнерския си език – например за пръв път отсъства стандартната радиаторна решетка разделена на две части. Матричните светодиодни фарове с лазерна технология при дългите светлини повтарят формата на емблемата, която многократно се повтаря и в решетката на радиатора, коментира Автопрес 2001.  

Друга интересна идея са незабележимите дръжки на вратите E-Latch, вписани в подпрозоречната линия. Вратите се отварят при натискане на бутон, разположен отдолу. 

Луксът е видим навсякъде – за тапицерията на седалките и вратите е използвана  фина кожа и алкантара, килимчетата на пода са вълнени, приборите са обрамчени с розово злато. 

Getty Images/Guliver

Основният цвят в интериора е синият – в унисон с външния металик, наречен Rhapsody Blue.

Задните кресла могат да се разгъват до полулегнало положение. От централната конзола пътниците отзад управляват климатика и инфотеймънт системата Revel Ultima. От конзолата изскачат масички за поставяне на лаптопи, там е скрито и барчето за бутилки шампанско. 

Под капака на показания модел е разположен специално направеният за него трилитров V6 агрегат EcoBoost. Шасито е развито от това, ползвано във „Форд Фюжън“/„Мондео“. 

[video]1654[/video]

С името „Континенъл“ обаче е свързан и известен проблем, защото в момента това се полазва от модел на „Бентли“.

Главният дизайнер на старата английска марка в немско владение днес Люк Донкерволке заяви във „Фейсбук“, че с концептуалния модел „Линкълн Континентъл“ „Форд“ е преминал границата и че това е неуважително поведение, вредящо на репутацията на отрасъла. 

Не е ясно дали след това изявление ще последва съдебен спор, пък и „Форд“ може, основавайки се на историята на модела си, да упрекне „VW Груп“ и поделението му „Бентли“ за използването на името „Континентъл“.

Източник на статията: Vesti.bg

Континентъл Линкълн