"Ламборгини" признаха за хибрид

Ламборгини признаха за хибрид

, Ламборгини/Спийд-прес

"Ламборгини" признаха за хибрид

Няколко седмици преди салона във Франкфурт, където евентуално ще бъде представен "Ревентън роудстър", "Ламборгини" потвърди слуховете около излизането на хибрид в гамата им.

Президентът на марката Щефан Винкелман призна пред немския вестник Automobilewoche, че техен автомобил с хибриднo задвижване ще се появи на бял свят през 2015 г.

От "Ферари" обаче ще избързат със своя хибрид, като неговата премиера е планирана за края на годината по време на изложението в Лос Анджелис. Така прекият конкурент на "Ламборгини" ще има голяма преднина в тази област.

Винкелман допълни, че техният хибриден модел ще работи на принципа на сходната система, която познаваме вече от "Тойота Приус". Електрическият мотор ще бъде способен да функционира изцяло сам при ниска скорост, например в града, докато двигателят с вътрешно горене ще се включва, когато скоростта нарасне. Никаква еволюция към 100% електрически модел обаче не е предвидена.

Инвестицията на "Ламборгини" в тази насока цели намаляване на вредните емисии на въглероден диоксид.

Преди идването на този нов модел гамата ще се възползва от много подобрения по двигателите с вътрешно горене и добавянето на система за регенерация Stop&Start.

Източник на статията: Vesti.bg